×
×

پنجاه و سومین سالروز درگذشت دکتر محمد معین در آستانه اشرفیه برگزار شد

  • کد نوشته: 829
  • ۳۰ تیر ۱۴۰۳
  • ۰
  • پنجاه و سومین سالروز درگذشت دکتر " محمد معین " بزرگمرد فرهنگ و ادب معاصر ایران عصر روز پنجشنبه 21 تیر ماه 1403 ساعت 17 در محل آرامگاه دکتر معین در آستانه اشرفیه برگزار شد .
    پنجاه و سومین سالروز درگذشت دکتر محمد معین در آستانه اشرفیه برگزار شد
  •    

    به گزارش گیل هنر به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ، پنجاه و سومین سالروز درگذشت دکتر ” محمد معین ” بزرگمرد فرهنگ و ادب معاصر ایران عصر روز پنجشنبه ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ با حضور امیرحسین طاهری مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان ، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور ، مهدخت معین فرزند دکتر معین ، حمید نیلی مدیرکل هنرهای نمایشی ، حسین مسافر آستانه دبیر جشنواره ، محمد جلائی معاون سیاسی ، امنیتی و اجتماعی استانداری گیلان و دیگر مسئولان استانی و شهرستانی در روز پنجشنبه ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۷ در محل آرامگاه دکتر معین در شهرستان آستانه اشرفیه برگزار شد .

    گفتنی است در این مراسم ، مهدخت معین دختر استاد محمد معین درباره شخصیت ، اندیشه و آثار ماندگار ادبی و زبان شناختی این استاد فقید به ایراد سخن پرداخت .

    محمد معین فرزند معین العلماء در سال ۱۲۹۷ در رشت در یک خانواده روحانی به دنیا آمد . وی پس از پایان تحصیلات مقدماتی برای ادامه تحصیل در دارالفنون به تهران آمد و به تحصیل در دانشکده ادبیات پرداخت و دانشنامه دکترای خود را در سال ۱۳۲۱ دریافت نمود و رساله خود را به زبان فرانسه نوشت . دکتر معین از چند دانشگاه خارجی درجه دکترای افتخاری داشت و عضو فرهنگستان ایران شد . ریاست کمسیون ادبیات سمینار جهانی تاریخ و فرهنگ ایران را بر عهده داشت .

    او حدود ۲۳ جلد کتاب تألیف نمود . از فعالیت‌های پر اهمیت وی همکاری با علامه دهخدا و تنظیم فیش‌های چاپ نشده بعد از فوت دهخدا می‌باشد . وی همچنین طبق وصیت نیما یوشیج بررسی آثار او را بر عهده گرفت . از جمله تألیفات با ارزش وی ، فرهنگ معین در ۶ جلد است که از منابع معتبر واژگان زبان فارسی است .

    دکتر معین به زبان‌های فرانسه ، انگلیسی ، عربی و آلمانی تسلط کامل داشت و زبان‌های پهلوی اوستایی و فارسی باستان و بعضی لهجه های محلی را خوب می‌دانست .

    سرانجام او در ۱۳ تیر ماه ۱۳۵۰ در ایران وفات یافت و هم اکنون نیز آرامگاه این استاد اندیشمند در آستانه اشرفیه در کنار رودخانه حشمت رود قرار دارد .

    گفتنی است در پایان مراسم از پوستر و فراخوان نخستین جشنواره ملی ” ستاره ناهید ” و جایزه دکتر معین نیز رونمایی شد .

    برچسب ها

    نوشته های مشابه

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *